KOU
Kocaeli Üniversitesi Gazanfer Bilge Meslek Yüksek Okulu
 
Bölüm
   
 

SU ÜRÜNLERİ BÖLÜMÜ

(Su Ürünleri Programı)

 

 

Beslenme problemi günümüzde ve gelecekte tüm dünya ülkelerinin en önemli sorunlarından birisini teşkil etmektedir. Gelecek yarım asır içinde ikiye katlanacak dünya nüfusunun gıda ihtiyacının karşılanmasında su kaynakları çok özel bir yer tutmaktadır. Fakat bu kaynaklara sahip ülke sayısı son derece azdır. Türkiye bu şanslı ülkelerden biridir.

 

Ülkemiz coğrafi konumu ile deniz, akarsular ve göller bakımından oldukça zengin bir potansiyele sahiptir. Ayrıca Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında sahip olduğumuz su kaynaklarını da ilave ettiğimizde bu zenginlik daha da artmaktadır. Sahip olduğumuz bu su kaynaklarını su ürünleri üretimi ve avcılığı yönünden yeterince değerlendirdiğimiz söylenemez. Eğer bu kaynakları yeterince değerlendirdiğimiz takdirde hem ülke ekonomisine oldukça büyük katkılar sağlamış oluruz, hem de insanımız daha sağlıklı bir beslenme imkanı kazanmış olur. Ülkemizdeki su ürünleri üretimi 1980 yılından sonra artmaya başlamış kısa sürede deniz ve iç sularda 2000’den fazla balık üretim tesisi kurulmuş ve üretim 2013 yılında 233.394 tona ulaşmıştır. Su ürünleri üretiminin artışında ülkemizde 1980 yılından sonra kurulmaya başlanan Su Ürünleri Fakülteleri ve Su Ürünleri Meslek Yüksekokulları’ndan mezun olan öğrencilerin katkısı oldukça yüksektir.

Web Master : Oğuz YAVUZYILMAZ & Cengiz Güney

© Kocaeli Üniversitesi Gazanfer Bilge Meslek Yüksekokulu
Gazanfer Bilge Mahallesi, Kavak
41500, Karamürsel, Kocaeli TÜRKİYE
Tel: +90 (262) 454 43 50 / Fax: +90 (262) 454 10 78